Zpravodaj třebaňských a rovinských občanů a chatařů 04/2019

Slovo starosty

Vážení občané,

první čtvrtletí roku je již minulostí, překlenuli jsme zimní období a nastala sezona venkovních prací a akcí.

Jednu, podle mne velice úspěšnou akci, máme již za sebou. Mluvím o hlásnotřebaňském masopustu, který byl první větší akcí pořádanou naším novým kulturním výborem. Myslím si, že budu hovořit za všechny zúčastněné, když zhodnotím, že akce byla velice povedená. Velmi oceňuji hojnou účast obyvatel Rovin a věřím, že se na akcích budeme společně setkávat častěji. Moc děkuji za organizaci všem členům kulturního výboru a také všem, kteří s přípravami masopustu pomohli.

V dubnu nás kromě tradičních čarodějnic, které pořádají hasiči, čeká také nově organizovaný výlet do divadla ABC v Praze, určený pro seniory. Myšlenka této nové akce se mi moc líbí a jsem si jist, že se bude líbit i našim seniorům.

Březen mi přichystal ještě jedno velké překvapení. K datu ukončení přijímání dotazníků pro tvorbu strategického plánu jsme evidovali téměř 400 odevzdaných odpovědí. Tak velký počet nepředpokládal asi nikdo z nás.

Musím uznat, že mě velice těší zájem vás, občanů, pomoci nám zastupitelům směřovat obec tím správným směrem. Věřím, že díky vám se nám ho podaří nalézt.

Nebudu vás zde zatěžovat výpisem úkolů a agendy, kterou se nám podařilo v průběhu března vykonat. Vše je možné si přečíst v zápisech ze zasedání zastupitelstva, které pravidelně vyvěšujeme nejpozději týden po zasedání. Raději se podívám do měsíce následujícího.

Začalo nám jaro, kdy se spousta z vás pustí do údržby svých zahrádek a obydlí. Rád bych zde apeloval na to, abyste byli při těchto činnostech co nejvíce ohleduplní ke svému okolí. Zvažte, zda doba, kdy je možné pálit nebo sekat trávu, nebude vadit vašim sousedům třeba v době poledního klidu. Přece jenom dobré mezilidské a sousedské vztahy jsou silnou hybnou pákou na cestě k dobře fungující vesnici.

Přeji Vám příjemné jarní dny a těším se na společné setkání na některé z nadcházejících kulturních akcí.

Tomáš Snopek

Vydání

Ročník 32
Číslo 4
Datum vydání 1. 4. 2019
Ke stažení ve formě PDF Zpravodaj třebaňských a rovinských občanů a chatařů - duben 2019
Poznámka

 

Více o Zpravodaji, redakční radě, vydavatelských údajích a informacích a pokynech pro autory se dozvíte na stránce O zpravodaji.